Home » D:News » Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj
Publicat: 16.06.2017
„Festivalul Alimentului” a inclus şi preparate care la prima vedere par bizare. Acesta este cazul expoziţiei pe care au pregătit-o circa 70 de studenţi de la USAMV din Cluj-Napoca.

Laura Stan, reprezentant al USAMV, a declarat, miercuri, presei, că multe produse inovatoare prezentate au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos.

“Un număr de 68 de studenţi din an terminal de la trei specializări ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi-au expus produsele realizate de ei la cea de-a şasea ediţie a > în cadrul proiectelor de licenţă. Unele sunt produse inovatoare, altele sunt tradiţionale, au lucrat un an pentru perfecţionarea unor produse alimentare. Juriul va puncta originalitatea privind utilizarea ingredientelor sau procesul tehnologic. Multe produse inovatoare au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos”, a spus Stan.

Denisa Pânzariu a prezentat la “Festivalul Alimentului” o îngheţată vegană cu lapte de cânepă şi infuzie de iasomie şi fructe denumită “Iveg”, despre care spune că un produs “sănătos”.

“M-am gândit la o îngheţată pentru că este vară, este o alternativă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau care nu pot consuma lapte de origine animală. Am folosit lapte obţinut din seminţe decorticate de cânepă, care conţine proteină, apoi mango, banane, infuzie de iasomie, cu efect calmant, şi cred că după consumarea unui astfel de produs oricine se va simţi mult mai bine. Reglează colesterolul şi tensiunea arterială, poate fi consumată şi de copii. Are un gust deosebit şi cred că este o alternativă la îngheţata de pe piaţă”, a spus Pânzariu.
 
Potrivit acesteia, trei globuri cu îngheţată vegană ar costa între 7 şi 12 lei, în funcţie de gramaj.
 
Loredana Cumpănă a valorificat coaja de pepene verde, care se aruncă de obicei, şi a făcut o dulceaţă fortifiată cu suc de cătină şi coacăze negre, pentru a aduce un aport de vitamine şi antioxidanţi.
 
“Are un gust dulce, se poate pune pe pâine, pe biscuiţi, dar şi pe anumite salate. Am mers pe o variantă de dulceaţă care să se poată folosi, să se poată găsi în magazine şi cred că s-ar găsi un producător interesat. Astfel, dintr-un pepene verde nu s-ar mai arunca decât sâmburii, dar poate facem ceva şi cu ei”, a spus aceasta.
 
Colega ei, Claudia Mureşan, a prezentat tot un produs care valorifică un reziduu alimentar, şi anume coaja de portocală, şi a creat o dulceaţă în care a mai adăugat piper roşu şi ulei de cătină.
 
“Poate fi încorporată în produse de patiserie sau cofetărie”, a precizat studenta.
 
Ana Runcanu a expus pâine cu cafea verde, despre care spune că este “un produs deosebit”.
 
“Cafeaua verde introdusă în făina integrală aduce proprietăţi antioxidante, este măcinată şi amestecată cu făină şi turmeric”, a spus Runcanu.
 
Ana Maria Ilaş a pregătit un produs inovativ, în ton cu tendinţele pieţei, cidrul de mere cu suc de sfeclă roşie “Ruby”, care poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi are 5% alcool, iar Paul Călugăr s-a prezentat cu un lichior de dovleac, obţinut din piure de dovleac, zahăr, alcool rafinat, extract de vanilie pentru aromatizare, care are 20% alcool.
 
“Dovleacul este o materie primă relativ ieftină, poate fi folosit la scară industrială. S-ar putea să vedem acest lichior servit în baruri, dar şi folosit în cocktail-uri”, a menţionat studentul.
 
Colega sa, Andreea Turcu a expus ruladă carne de pui cu caise, care are o aromă şi un gust deosebit.
 
“Caisele influenţează carnea de pui, îi scad umiditatea şi grăsimea, m-am gândit să valorific caisele deshidratate, acestea sunt bogate în vitamine, minerale, sunt sănătoase. Nu mai este ceva similar pe piaţă şi sper să fie vreun producător interesat”, a precizat Turcu.

Pentru galerie foto accesaţi Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai periculoase alimente din lume

Alimentele care nu trebuie consumate pe stomacul gol

Cele mai nocive alimente pentru organism

Care sunt cele mai săţioase alimente care nu îngraşă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Exoplaneta Trappist-1 b ar putea avea atmosferă, dezvăluie Telescopul Webb
Exoplaneta Trappist-1 b ar putea avea atmosferă, dezvăluie Telescopul Webb
Cele mai vechi dovezi ale creștinismului la nord de Alpi
Cele mai vechi dovezi ale creștinismului la nord de Alpi
Verile din Siberia arctică au fost cu până la 10°C mai calde decât astăzi în timpul ultimei interglaciațiuni
Verile din Siberia arctică au fost cu până la 10°C mai calde decât astăzi în timpul ultimei interglaciațiuni
Inima celei mai vulcanice lumi din Sistemul Solar este mai solidă decât s-a crezut
Inima celei mai vulcanice lumi din Sistemul Solar este mai solidă decât s-a crezut
Solzii de crocodil sunt surprinzător de puternici, arată un studiu
Solzii de crocodil sunt surprinzător de puternici, arată un studiu
Singura relatare „de la fața locului” dezvăluia data exactă în care orașul Pompeii a fost distrus
Singura relatare „de la fața locului” dezvăluia data exactă în care orașul Pompeii a fost distrus
Gladys May Aylward, misionara britanică din China. A salvat 100 de orfani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Gladys May Aylward, misionara britanică din China. A salvat 100 de orfani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, al doilea președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul orașului Abu Dhabi
Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, al doilea președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul orașului Abu Dhabi
De Crăciun au loc mai multe atacuri de cord decât în oricare altă zi din an
De Crăciun au loc mai multe atacuri de cord decât în oricare altă zi din an
De ce uneori zăpada pare albastră?
De ce uneori zăpada pare albastră?
Arheologii chinezi au dezgropat o armură excepțională din 6.000 de solzi. Cui a aparținut?
Arheologii chinezi au dezgropat o armură excepțională din 6.000 de solzi. Cui a aparținut?
O gaură neagră masivă din Universul timpuriu, surprinsă în timp ce trage „un pui de somn”
O gaură neagră masivă din Universul timpuriu, surprinsă în timp ce trage „un pui de somn”
ChatGPT, disponibil și pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii?
ChatGPT, disponibil și pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii?
Scriitoarea care a semnat „cel mai important roman în limba engleză”
Scriitoarea care a semnat „cel mai important roman în limba engleză”
SpaceX va lansa pentru a șaptea oară racheta Starship
SpaceX va lansa pentru a șaptea oară racheta Starship
Ucrainenii nu au „puterea” de a recupera zonele ocupate de Rusia, a recunoscut Zelenski
Ucrainenii nu au „puterea” de a recupera zonele ocupate de Rusia, a recunoscut Zelenski
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?